"Коштів безперечно замало". Бюджет Львівської області доопрацюють після Нового року

Проситимуть більше субвенцій з державного бюджету для розвитку Львівщини та підтримки ОТГ

Департамент фінансів Львівської обласної адміністрації сформував проєкт бюджету області на 2021 рік. До 17 грудня проєкт презентуватимуть депутатським комісіям ради. Затвердити проєкт бюджету планують на найближчій сесії обласної ради. Щоправда, це буде лише рамковий бюджет. Уже до початку лютого його мають доопрацювати. Про це повідомив "Еспресо.Захід" голова бюджетної комісії ЛОР Володимир Квурт.

"Перше, що можна сказати про бюджет на 2021 рік – він майже на два мільярди гривень менший за цьогорічний. У спецфонді передбачено 1,27 млрд грн. Цих коштів  безперечно замало. Але мусимо виходити з тих планових доходів, які на сьогодні є, – каже Володимир Квурт. – Тому є попередня домовленість про те, що ми приймемо рамковий бюджет, щоб не зупиняти роботу підрозділів ОДА на січень-лютий, врахувати термінові позиції, які стосуються насамперед закупівель ліків. А до початку лютого допрацюємо бюджет на 2021 рік. Треба спробувати сформувати побачити бюджет розвитку регіону, а не лише бюджет обслуговування проєктів минулих років чи бюджет виживання".

За словами Володимира Квурта, у цьому проєкті бюджету  надто низький рівень залучення коштів державного бюджету у вигляді субвенцій для розвитку нашого регіону.

"Це дуже дивно, враховуючи, що багато львів'ян у Кабіні, і є прем'єр-міністр, який добре знає Львів. Тобто у Києві розуміють проблеми регіону, проте чомусь дуже мало коштів планують залучити з державного бюджету,  – зауважує Володимир Квурт. –   Можливо, буде прохання до депутатської групи "Львівщина" у Верховній раді більш активно лобіювати програми для нашого регіону і спільно з ОДА відстоювати інтереси наших об'єднаних громад".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.