В українських школах діятиме новий санітарний регламент

Попередні норми діяли з 2001 року.

Про це на щоденному брифінгу сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає "Еспресо.Захід".

З 1 січня 2021 року діятиме новий  санітарний регламент для закладів освіти. Попередні норми встановлювали ще 2001-го. Віктор Ляшко розповів про ключові пункти. 

Відтепер для учнів, які проживають більше ніж за 2 км від закладу освіти, повинен бути транспорт, який привозитиме їх до школи. Працівники шкіл (вчителі, працівники харчоблоку та інші) повинні проходити профілактичні медичні огляди. Заборонили орендувати шкільні приміщення для неосвітніх потреб. У кожній школі повинен бути внутрішній санвузол. Ляшко каже, що в кожній десятій він на вулиці.

Також Міністерство охорони здоров'я дозволило використовувати у закладах освіти дротове або бездротове підключення до інтернету. Якщо школа використовує wi-fi, то роутер повинен бути на висоті не менше 2 м від підлоги. Його вимикатимуть у позанавчальний час. Встановили вимоги до комп'ютерного обладнання: персональні комп'ютери мають бути з екранами не менше ніж 15 дюймів, а ноутбуки – 14. 

"Також ми говоримо про те, щоб змінити підходи до організації харчування. Дозволяємо сьогодні в школах організовувати кейтерінг (приготування страв за побажанням, – Ред.). Якщо кейтерінг організовують в школі, то він повинен відповідати всім вимогам безпечності та якості харчових продуктів, що базуються на системі ХАССП (Hazard Analysis Critical Control Point, – Ред.)", – говорить санітарний лікар.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.