Білорусь заборонила виїзд з країни через наземний кордон

Водночас, Міністерство закордонних справ України узгодило з білоруською владою допуск українських громадян до Білорусі з метою лікування на період заборони.

Про це йдеться в постанові Ради міністрів, яка розміщена на Національному правовому порталі Білорусі. 

Владою вирішено "тимчасово призупинити перетин державного кордону Республіки Білорусь на виїзд громадянами, а також іноземцями, що мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання". 

Обмеження діятимуть на автодорожніх пунктах пропуску, на залізничних вокзалах і річкових портах. З країни заборонено виїжджати громадянам Білорусі та людям, які мають посвідку на постійне проживання в країні. Обмеження набувають чинності 21 грудня.

Натомість поїхати з країни можна літаком. Окрім того, виїзд дозволено громадянам:

Таким дозволом можна буде скористатися не частіше, ніж раз на півроку.

Водночас, Міністерство закордонних справ України узгодило з білоруською владою допуск українських громадян до Білорусі з метою лікування на період введених офіційним Мінськом тимчасових обмежень перетину наземного кордону. 

"З початку листопада значна кількість українських пацієнтів опинилася у ситуації невизначеності після рішення Білорусі закрити наземний кордон. Особливо ті, кому необхідна трансплантація. Я негайно доручив нашому посольству в Мінську вирішити проблему. Вже у середині листопада ми узгодили питання в’їзду українських пацієнтів з білоруською владою. Я радий повідомити, що проблема  вирішена", — повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Українські громадяни, які мають відповідні документи від білоруських медичних закладів, не повинні мати проблем із перетином кордону: Це стосується не лише критично важливих операцій, але й поїздок з метою медичного обстеження.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.