В Україні продовжать карантин до 28 лютого

Жорсткі обмеження в Україні діятимуть з 8 по 24 січня 2021-го.

Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України, передає "Еспресо.Захід".

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов говорить, що держава у разі виникнення надзвичайних ситуацій може будь-коли посилити карантинні обмеження. Проте у зв’язку зі спадом захворюваності до нового року обмежень не встановлюватимуть. Степанов наголошує, що всі дії уряду, включно з карантином вихідного дня, дали позитивні результати.
"Пропонуємо продовжити чинні карантинні обмеження на території країни до 28 лютого 2021 року. Ті обмеження, які ми пропонуємо, відповідають сьогоднішнім обмеженням помаранчевої зони, що діють на території всієї країни", – сказав Максим Степанов.
Міністр також запропонував продовжити роботу закладів громадського харчування до 23 години (зараз вони працюють до 22:00), але із забороною проводити розрахункові операцій після 22:00. 
"У нас кінця січня та на початку лютого починає зростати кількість на грип. Це теж респіраторне захворювання, яке має ускладнення у вигляді пневмонії. Для нас дуже важливо підійти з найменшими цифрами до початку зростання кількості захворювань на грип", – додав Максим Степанов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.