У ЛМР занесли "долю" : перформанс до Міжнародного дня боротьби з корупцією

Сьогодні, 9 грудня, у Львові з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією відбулася акція-перфоманс.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Біля львівської Ратуші відбувся театралізований перформанс, присвячений проблемі корупції в Україні. На акцію зібралося два десятки людей, активістів "Нацкорпусу".

Після імпровізованого віче, активісти запалили димові шашки та принесли символічну валізу з грошима, яку спробували передати чиновниками в ЛМР, як їх "долю", щоб вони не брали більше хабарів. Однак охоронці не пропустили в Ратушу активістів з цією валізою, тому її залишили біля стражів порядку.

Один з організаторів акції, громадський активіст Назар Кусенко зазначив, що для України корупція – це одна з ключових проблем

"Корупція – це одна з тих перешкод, яка заважає нашій державі нормально розвиватися і перетворитися на повноцінну європейську країну. Дуже важливо привертати суспільну увагу до проблеми корупції. Оскільки ми знаємо, що у нас регулярно трапляються скандали з ТОП-чиновниками, які пов’язані з грабунками та хабарями. Однак населення не реагує на це належним чином. Бо все обмежується якимось кухонним обуренням і немає реального суспільного тиску на владу", – повідомив Назар Кусенко.

Він також додав, що саме тому сьогодні вирішили провести таке дійство, щоб привернути увагу, нагадати про те, що наша держава залишається найкорумпованішою в Європі.

Також активісти відзначили, що невипадково вирішили провести перфоманс на площі Ринок.

"По-перше, тут завжди багато людей проходить повз. А, по-друге, на жаль, ЛМР – це один з головних генераторів корупції в нашому місці. Зрештою, у всіх великих обласних центрах є з цим проблеми про які треба чим більше говорити", – сказав Назар Кусенко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.