Проєкт бюджету-2021 Львівської міської громади є. Бюджетної комісії нема

Наступного року Львів, Винники, Дубляни матимуть спільний кошторис.

8 грудня виконком Львівської міської ради затвердив основні показники бюджету на наступний рік. А уже 9 грудня проєкт бюджету розіслали депутатам Львівської міської територіальної громади. Ймовірно, документ спробують прийняти уже на наступній сесії Львівської ОТГ, яка відбудеться 18 грудня, передає "Еспресо.Захід".

Як пояснив "Еспресо.Захід" директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, бюджет на наступний рік уже повністю сформований, тож тепер його презентуватимуть на фракціях та комісіях. Проблема у тому, що депутатські комісії Львівської міської ради наразі не сформовані. 

"Роботу над бюджетом громади можна починати вже, не чекаючи прийняття державного чи обласного бюджетів, адже основні їхні показники відомі ще з вересня, ‒ розповіла в коментарі "Еспресо.Захід" депутатка Львівської міської ради Уляна Пак. ‒  Наша фракція та колеги з інших фракцій задекларували бажання працювати уже зараз. І навіть запропонували представників до робочої групи. Сьогоднішній лист з пропозиціями від виконавчих органів ‒  це їхній крок до початку роботи. Але ці цифри, які ми отримали, не є достатньо інформативними: з них не можна зрозуміти, на що саме будуть скеровані кошти. Я вважаю, що кожен розпорядник, який хоче отримати фінансування,  повинен кожну копійку пояснити і документально підтвердити. Тоді депутати чітко розумітимуть, на що підуть ті чи інші кошти". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал