Міносвіти планує зробити платним ЗНО з додаткових предметів

Безкоштовними залишать лише затверджену МОН кількість предметів.

Про це інформує пресслужба Міносвіти, передає "Еспресо.Захід".

Міністерство освіти і науки пропонує зробити платним складання зовнішнього незалежного оцінювання понад встановлену кількість навчальних предметів. Така норма міститься у проєкті наказу про затвердження змін до Порядку проведення ЗНО, оприлюдненому на сайті міністерства. Громадське обговорення таких змін триватиме до 21 грудня. 

Заплановано, що учасники ЗНО при оплаті отримають право пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів, ніж встановлено Міністерством.

"Проходження зовнішнього оцінювання: з установленої Міністерством освіти і науки України кількості навчальних предметів – за рахунок коштів державного бюджету; понад встановлену Міністерством освіти і науки України кількість навчальних предметів – за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України", – сказано у проєкті.

Після схвалення проєкту змін Міносвіти спільно з Українським центром оцінювання якості освіти розробить порядок оплати додаткових тестів. Брати участь у платному ЗНО учасники зможуть не раніше 2022 року.
Громадське обговорення цієї та інших пропозицій триватиме до 21 грудня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.