Еспресо.Захід рекомендує. Культурна програма на 10 грудня

Підбірка цікавих культурних подій у Львові 10 грудня.

Львівська Національна опера –  пера "Турандот". Перша постановка цієї опери Дж. Пуччіні на сцені цього театру за всю його історію.  Поч. о 18.00.

Театр. Ім. М. Заньковецької – "Різдвяна ніч" ( Михайло Старицький та Миколою Гоголем). "Микола Гоголь був малозрозумілою особою навіть для сучасників. Його життя, творчість, смерть просякнуті містицизмом, прадавнім етосом та любов’ю до українського духу. Видається, ніби він знав більше ніж дозволено людині й міг поділитися цим знанням лише опосередковано – через творчість. А ми, як вміємо, розшифровуємо заповіти генія у його текстах, які він ласкаво не спалив". Поч. о 18.00.

Арт-центр Я Галерея Львів – відучора проект знакового художника Андрій Сагайдаковського "Прогулянки". "Існують різні стилі ходьби. У місті є прогулянка – поетична, привітна, електрична. Існує прогулянка, яка дозволяє нам на мить вийти із замкнутого простору, відпустити клопоти про роботу, навколишню нервозність. Існує паломництво, яке водночас є викликом, випробуванням, аскетизмом, досягненням. Існує велика екскурсія, яка має більш спортивний вимір, але також пропонує обіцянку грандіозних пейзажів. Отже, "прогулянки - філософія"? Можливо, більше духовна вправа".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.