Замість завтра "ДахаБраха" завітає до Львова у квітні

Очікуваний концерт перенесли.

Завтрашній концерт відомого українського музичного етногурту "ДахаБраха", до якого активно готувалися в Malevich Koncert arena у Львові, не відбудеться через карантинні особливості. Тобто відбудеться, але аж у квітні наступного року. Куплені квитки будуть дійсними, інформує "Еспресо.Захід".

Як розповів офіційний "спікер" гурту Марко Галаневич, востаннє "ДахаБраха" давала окремий концерт у Львові, де з огляду на взаєморозуміння із публікою дуже любить виступати, в лютому. Потім прийшов карантин, що збігся в часі з вагітністю однієї з учасниць гурту. А відтак усі відпочивали аж до середини літа, коли взялися за музику до нових проєктів. Гарним і дуже цікавим для колективу викликом стала участь у "Ковчезі". Нині ж "ДахаБраха" міркує над новим альбомом.

За словами Марка Галаневича, після виступу у Львові "ДахаБраха" мала заїхати з виступом до Ужгорода. І в Ужгороді концерт таки відбудеться. Як і показ відреставрованої версії стрічки "Земля" Олександра Довженка з новим звучанням "ДахиБрахи".

Нагадаємо, що йдеться чи не про найвідомішу українську кінострічку ХХ століття, до якої зірковий колектив створив саундтрек на замовлення Довженко-центру ще вісім років тому. Відтоді кіноперформанс (який сьогодні називають уже легендарним) побачили глядачі понад 20 країн. Озвучивши фільм з погляду людини ХХІ століття, "ДахаБраха" водночас прагнула також передати автентичність почуттів і послань, що несли той час та епоха і що несе сьогоднішня Земля.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.