Відомий професор УКУ у важкому стані: друзі просять про допомогу

53-річний професор УКУ Ігор Скочиляс важкохворий і перебуває в реанімації.

Про це повідомив історик Ігор Медвідь у Facebook, передає "Еспресо.Захід".

"Друзі, Ігор Скочиляс – професор УКУ, блискучий науковець і дуже-дуже добрий чоловік (останнє мав змогу неодноразово переконатися на власному досвіді) зараз дуже хворий. Ковід викликав у нього тромбофлембію легень. І він зараз у реанімації. Просимо про молитву, аби Господь відвів від нього недугу та продовжив його перебування з нами", – написав Ігор Медвідь.

У коментарях під дописом історик Леонід Тимошенко уточнив, що Ігор Скочиляс при свідомості, але кисневозалежний.

Також друзі просять про фінансову підтримку Ігоря Скочиляса, бо його лікування є дуже дороговартісним.

Охочі допомогти можуть переказати кошти на картковий рахунок дружини Ігоря Скочиляса, Ірини Скочиляс: 5168 7422 2845 9842 (Приватбанк).

Довідково. Скочиляс Ігор Ярославович – доктор історичних наук, професор кафедри нової і новітньої історії України Українського католицького університету. Декілька років працював деканом гуманітарного факультету УКУ, також був проректором з наукової роботи УКУ, а від середини літа цього року – керівник кафедри історії гуманітарного факультету.

Ігор Ярославович відомий у церковних колах як дослідник домодерної релігійної культури і східного християнства в Україні, унійної ідеї та інституційної історії Київської митрополії в порівняльній перспективі. Він автор численних наукових публікацій та таких історіографічних концептів, як "Slavia Unita" й "Київська традиція".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал