Українська компанія Біолік заперечила підготовку до виробництва російської вакцини від COVID-19

Компанія "Біолік", яка фігурувала у повідомленні російського фонду, спростувала інформацію про співпрацю щодо виробництва вакцини "Спутник V" проти коронавірусу.

Про це йдеться у заяві компанії, передає "Еспресо.Захід". 

"На окремих телеканалах та ЗМІ з’явилася інформація, що АТ "Біолік"освоїло технологію виробництва готової форми вакцини проти коронавируса "Супутник V"і має можливість її серійного випуску для забезпечення потреб населення на території України та інших країн. Щодо цього повідомляємо, що АТ "Біолік", як національний виробник вакцин, технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавируса, але лише за наявності її державної реєстрації в Україні", - йдеться в повідомленні. 

В компанії додали, що на цей час вони не підписували жодних контрактів, не отримували ніяких трансферних технологій відносно виробництва вакцини "Супутник V", або будь-яких інших вакцин проти коронавірусу і ніколи не виробляли таких вакцин на технологічній базі компанії.

"АТ "Біолік" проводить виробничу діяльність виключно відповідно до чинного законодавства України та виробництво будь-якого лікарського засобу можливе лише за умови його державної реєстрації", - наголошують в компанії. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал