У РФ кілька медиків заразилися коронавірусом після щеплення вакциною "Спутник V"

У Волгоградському обласному МОЗ повідомили, що після отримання першої дози вакцини "Спутник V" кілька медиків захворіли коронавірусом

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Еспресо.TV.

"У Волгоградському обласному міністерстві охорони здоров'я розповіли, що після отримання першої дози вакцини кілька медиків, які перебували в тісному контакті з хворими, все ж захворіли коронавірусом", - йдеться в повідомленні.

Так, у відомстві пояснили, що перед тим, як робити щеплення, у всіх фахівців взяли аналіз методом ПЛР, результати були негативними, але згодом коронавірус підтвердився.

Читайте також: У Львові сім’я намагалася зробити щеплення російською вакциною від COVID-19

У Волгоградському обласному МОЗ вважають, що медики підхопили інфекцію до того моменту, коли їм дали першу дозу вакцини.

"Імунітет виробляється через три тижні після отримання другої компоненти. І після цього терміну ніхто не захворів, всі благополучно перенесли вакцинацію, і у медпрацівників склалося дуже позитивне ставлення до цієї вакцини", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Російський держфонд заявив про налагодження в Україні виробництва вакцини "Спутник-V" від COVID-19

У Волгограді першим добровольцям з числа лікарів, соцпрацівників і вчителів зробили щеплення від коронавірусу в середині жовтня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.