Садовий скликав уже четвертий виконком з часу виборів – перерозподіляли кошти

Одним з ключових питань порядку денного було зняття коштів з викупу стадіону "Торпедо", задля збереження якого мешканці ініціювали електронну петицію, а депутати проголосували виділення грошей.

Про це в коментарі для "Еспресо.Захід" розповів депутат Львівської міської ради Сергій Івах.

"Юридично Андрій Садовий свою посаду обійняв, але практично ми бачимо, що він ухиляється від виконання обов'язків. І водночас через виконавчий комітет намагався тишком-нишком видавати містобудівні документи, а сьогодні вирішив перевести кошти зі спортивної інфраструктури міста на інші потреби. При тому, що за ці статті, які він вихолощує, голосували депутати на сесії.

Йдеться про кошти на викуп стадіону "Торпедо", безлад з яким триває ще з 2017 року. Тоді люди проголосували електронну петицію, депутати її підтримали і виділили кошти, які сьогодні на виконкомі купка наближених до Андрія Садового чиновників забрала. І ці гроші вони потім скеровують на поповнення комунальних підприємств, таких як "Ратуша Сервіс", що нещодавно хотіла встановити у міській раді "золотий" душ", – розповів Сергій Івах.

Читайте також: У Львівській міськраді створять 12 комісій та дві тимчасові робочі групи, - Петро Адамик

Також він зазначив, що питання, які стосувалися видачі містобудівних дозволів, сьогодні не стояли, але те, що за сприятливим збігом обставин їх би винесли на голосування, – сумнівів немає.

Зазначимо, що це вже четверта спроба Андрія Садового провести виконком – тричі це відбувалося до прийняття присяги. І тепер ці спроби повторюються. Чому він так поспішає? Відповідь проста і її озвучив ще напередодні першої спроби мера депутат ЛМР від "Європейської Солідарності" Сергій Івах:

"Мабуть, у Садового хотіли провести усі свої "ліві" питання ще старим складом виконкому. Бо буде новий, який не дозволить їм цього зробити".

Першого разу, 27 листопада, виконком так і не відбувся. Офіційною причиною стала начебто відсутність кворуму. Хоч насправді – саме великий розголос щодо скандальних питань.

Вдруге, 1 грудня, Андрій Садовий все ж провів засідання, але потрібні питання, такі як виділення 2,6 га під забудову, не пройшли. До нього чиновники підготувались значно краще, і забудовник начебто навіть пропонував збудувати школу, але це не спрацювало.

Втретє, за годину до інавгурації 4 грудня, Андрію Садовому знову не вдалося зібрати кворум.

Читайте також: Зі старого виконкому на нову раду. Як Садовий перебирав владу у Львові

І от сьогодні – знову виконком. Таким чином, за 12 днів – це вже четверте зібрання цього органу. В той час як за нормальних умов він відбувається найбільше раз в тиждень.

Як зазначив Сергій Івах, цей виконком є легітимним до обрання нового. Тобто юридично вони чинні, але з етичних міркувань наявності нової влади вони мали б скласти свої повноваження.

Порядок денний виконкому можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.