Прокуратура Закарпаття зареєструвала звернення від учасників акції "Врятуй Пікуй"

Учасники акції "Врятуй Пікуй" з Воловеччини передали Закарпатській обласній прокуратурі звернення з проханням зупинити незаконні роботи, які проводить "Укргазвидобування" під вершиною гори Пікуй без жодних дозвільних документів.

Про це повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор, пише Закарпаття онлайн.

"Спочатку працівниця відділу звернень громадян Закарпатської обласної прокуратури відмовилась брати звернення, хамовито сказавши просто кинути в скриньку. Обурені учасники акції, які приїхали з Воловеччини, вирішили у відповідь провести імпровізований мітинг-протест. Опісля чого вийшла керівниця цього ж відділу і все ж взяла колективне звернення, зареєструвала і винесла опісля копію з відміткою про реєстрацію." - повідомив В. Грегор.

"На жаль, прокурор області Дмитро Казак, на відміну від О.Шляховського, не знайшов часу вийти до людей - ні протягом 3-годинної акції під стінами ОДА, ні згодом біля прокуратури. Напевно "сидіння" в сесійній залі з депутатами є важливішим, ніж два десятки простих людей, які приїхали з Воловеччини", - додав правозахисник.

"Наразі в обласної прокуратури є 30 днів на  розгляд даного звернення. Але надіємося, що реакція буде скорішою і хоча б цей орган стане на захист державних інтересів та екологічних прав сільських громад Жденієвської ОТГ. Оскільки очевидно незаконні роботи вже тривають 3 місяць і вже знижено багато зелених насаджень, перерито значні площі грунту, прокладено понад 2 кілометри під'їзної дороги і все це без дозволів.

Слід окремо зауважити, що випадок, коли такі масштабні будівельні роботи на Закарпатті проводять без дозволу Держархбудінспекції, взагалі є першим відомим випадком, тобто скандальним прецедентом, і це при "новій" владі, яка декларувала боротись із корупційними схемами, а натомість навпаки їх покриває" - повідомили учасники акції "Врятуй Пікуй".

Попереджувальна акція протесту "Врятуй Пікуй" проводиться з метою захисту Вододільного Хребта із горою Пікуй від незаконих будівельних робіт з пошуку та видобутку газу Акціонерним товариством "Укргазвидобування".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал