На Львівщині зріс відсоток дітей, які хворіють на коронавірусну інфекцію

Проте загалом ситуація із захворюваннями залишається стабільною.

Про це розповіла на брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в області керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає "Еспресо.Захід".

"Відсоток дітей, які хворіють на коронавірусну інфекцію, порівняно з травнем, зараз зріс", – каже Наталія Іванченко. Наймолодшою інфікованою була щойно народжена дитина.

Пані Іванченко також зазначила, що, крім того, діти залишаються незахищеними й від інших захворювань. Зокрема, за підсумками десяти місяців 2020 року, на Львівщині вакцинувалися 59,9% дітей віком до одного року проти кашлюку, дифтерії, поліомієліту, правця. Інші ж залишаються вразливими до цих збудників, якщо ті поширюватимуться.

"Аналогічна ситуація – щодо вакцинації проти вірусного гепатиту В. Першу дозу в пологовому будинку роблять майже 80% дітей, а от завершений комплекс для діток віком до року отримали 53%. Також 128 людей захворіли на кашлюк від початку цього року. Маємо близько 30 випадків захворювання на свинку (епідемічний паротит)", – розповіла керівниця Львівського обласного лабораторного центру.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал