На Львівщині через необережне поводження з вогнем загинув дворічний хлопчик

Хлопчик із чотирирічною сестрою та шестирічним братом були вдома самі, без дорослих.

Про це повідомили у поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

Повідомлення про те, що в місті Жидачів загинув малолітній хлопчик, надійшло в поліцію сьогодні, 8 грудня, близько дев’ятої години ранку.

За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група, співробітники ювенальної превенції, дільничний офіцер і співробітники інших служб територіального підрозділу поліції. На місці події правоохоронці встановили, що загиблий – хлопчик віком 2 роки 8 місяців. Він проживав у будинку разом з матір’ю, чотирирічною сестрою та шестирічним братом. Як вдалося попередньо з’ясувати, хлопчик бавився сірниками і в якийсь момент на ньому зайнявся одяг.

Коли сталася трагедія, діти були в помешканні без нагляду дорослих, оскільки матір була на роботі. Близько дев’ятої години ранку в будинок прийшла їхня тітка. Вона викликала медиків та повідомила про подію в поліцію. Як в подальшому встановили лікарі, хлопчик отримав термічні опіки й отруївся продуктами горіння. Незважаючи на зусилля медиків, врятувати життя дитини не вдалося.

За фактом слідчі Жидачівського відділення поліції, за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ст.166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Двох інших дітей, які були в будинку, доставили в лікарню для медогляду – загрози їхнім життям немає.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал