Львівщина - лідер конкурсу секторальної підтримки ЄС

Львівська область подала найбільшу кількість проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід"

З показником у 9,2 % від загальної кількості по Україні, Львівщина стала абсолютним лідером серед областей. У лідерську трійку також увійшли Одеська та Донецька області.

"За результатами прийому проектних заявок - висновок, що місцеве самоврядування, Агенції регіонального розвитку та ОДА можуть і вміють готувати проекти розвитку. Головне встановити чесні та прозорі правила гри, проводити дійсно конкурсний відбір проектів через незалежну експертну оцінку",-  зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Загалом Львівська область запропонувала на конкурс понад 70 якісних розвиткових проєктів. 40 з них подала Львівська обласна державна адміністрація у партнерстві з Агенцією регіонального розвитку Львівської області, громадами, університетами, аналітичними центрами та громадськими організаціями. Інші - органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади.

Фото: ЛОДА

"Заявками ми охопили усі 7 програмних напрямів, зокрема програми: "Загальноукраїнська солідарність", "Підтримка розвитку депресивних територій" та "Сільський розвиток"", -  розповіли у департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Загальна вартість проєктів, які подала Львівська ОДА,  - 636,5 млн грн. З них 423,7 млн грн – фінансування з державного бюджету

Найпопулярнішими програмами регіонального розвитку, за якими найбільше подали проєктів, стали "Розвиток туризму" та "Інноваційна економіка та інвестиції". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.