Святий Миколай – захисникам на сході: волонтери 10 днів мандруватимуть передовою

Напередодні новорічних свят львівські волонтери їдуть з колядою на передову.

Про це  "Еспресо.Захід" повідомила дружина капелана Ірина Дуда.

"В продовження та збереження традиції військового капелана о. Андрія Дуди, який 6 років поспіль обіймав колядкою та молитвою захисників України, напередодні свята св. Миколая Новорічно-Різдвяний десант вирушає в зону ООС. Подаруйте часточку домашнього тепла та затишку і створіть святковий настрій тим, хто береже мирне небо над головою", – написала Ірина Дуда на своїй сторінці у мережі фейсбук.

Поїздку організовує 58 будинок офіцерів за підтримки військових капеланів. Вирушить різдвяний десант на передову вже 15 грудня. Як повідомив у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" начальник Львівського 58 будинку офіцерів Віталій Провозін, цьогоріч творча група десять днів мандруватиме передовою. Із концертною програмою планують відвідати хлопців від Маріуполя до Старобільська.

"Шість років поспіль ми зустрічали новий рік на Сході. Цьогоріч побоялися, що буде карантин, тож їдемо з подарунками напередодні Миколая. На передову відправляється творча група від будинку офіцерів, військові, волонтери, капелани. Плануємо везти усілякі смаколики, вареники, м’ясні страви. Школярі однієї із львівських шкіл назбирали теплі шкарпетки. У них, до речі, ми помістимо листи – вітання та цукерку. Загалом можемо помістити 500 – 600 кілограмів у свою машину", – зазначив Віталій Провозін.

Протягом десяти днів волонтери їздитимуть лінією зіткнення.

"Захисники хочуть не так подарунків, як для них важливе відчуття тепла, домівки. Дитячі листи для них важать більше, аніж усе, – додає Віталій Провозін. – Таким чином вони знають, що про них пам’ятають, до них їдуть та спілкуються".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал