Сьогодні відбудеться перша сесія новоствореного Львівського району

Він був утворений унаслідок незавершеної адміністративної реформи і включає місто Львів та ще чотири колишні райони області.

Про це "Еспресо.Захід" повідомили депутати Львівської районної ради.

Засідання відбудеться о 12.00 у в приміщенні Пустомитівської районної ради. Таке рішення прийняла погоджувальна рада І сесії Львівської Районної Ради.

Відзначимо, що юрисдикція Львівської райради поширюється на місто Львів та ще чотири колишні райони: у Пустомитах, Жовкві, Перемишлянах та Кам'янка Бузькій.

До Львівської районної ради пройшли депутати від п'яти партій: "Європейська Солідарність» (34,6% голосів виборців) – 30 депутатів, "Самопоміч" (14,3%) – 13, "Голос" (9,4%) – 9, "Свобода" (7%) – 7 та "Слуги народу" (5,5%) – 5 депутатів. Разом буде 64 депутати.

Загалом в Львівській області буде 7 районів. У п'яти з них вже відбулися установчі сесії. Останніми зберуться депутати у Стрию – 10 грудня.

Нагадаємо, згідно з адміністративною реформою, що розпочалася ще за попередньої влади, на районному рівні не мало залишатись райрад та адміністрацій. Натомість утворювались префектури, які мали пильнувати за розмежуванням повноважень та законністю діяльності як у громадах, так і в області. Та реформа не була довершена же новою владою і тому відбулись вибори на старих засадах. Проте майже усі повноваження та фінансування районні ради вже передали у громади. Зараз їх діяльність буде регулюватись законом №3651-д, який президент підписав вже після виборів у п'ятницю, 4 грудня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал