"Нова пошта" відкриває у аеропорту "Львів" транспортний хаб для доставки пошти зі США

Це вже друга поштова компанія, яка організовує пряму доставку кореспонденції до Львова з використанням авіації.

Про початок регулярного вантажного авіасполучення зі США через аеропорт "Львів" повідомляє пресслужба "Нової пошти", інформує "Еспресо.Захід".

Раніше авіарейси компанії з міжнародними відправленнями прибували лише до аеропорту Бориспіль, а проходили митне оформлення та сортувалися на ЦСС (центральній сортувальній станції – ред.) у Києві. З початку цього року "Нова пошта Глобал" більш ніж удвічі збільшила обсяги, доставивши 5,7 млн відправлень. Таке зростання призводило до навантаження на сортувальну станцію. Так у компанії виникла ідея відкрити хаб також у Львові.

"Для того, щоб зберегти швидкість доставки при збільшенні обсягів посилок, ми вирішили переорієнтувати частину логістичних потоків ближче до західного кордону. Запустивши чартерні рейси та відкривши нову ЦСС у Львові, ми фактично отримали другий хаб для відправлень в/з України. У результаті виграють наші клієнти – вони зможуть ще швидше отримувати свої відправлення з-за кордону", - коментує Юрій Беневитський, СЕО "Нова пошта Глобал".

Фото: пресслужба аеропорту "Львів"

Нова ЦСС розпочала свою роботу у листопаді, вона розташована на території Львівського інноваційного терміналу "Нової Пошти" і здатна обробляти до 30 тис. відправлень на добу.

Тепер рейси зі США "Нова пошта Глобал" планує виконувати регулярно, двічі на тиждень: один рейс – до Львова та один до Києва.

Крім того, як до Львова, так і до Києва компанія також планує виконувати чартерні рейси з Китаю.

Перевізник відзначає, що перший чартер зі США прилетів до Львова на початку грудня. На його борту знаходилося понад 15 тис. відправлень загальною вагою понад 30 тонн. Це була кореспонденція клієнтів сервісу NP Shopping та доставка з американського інтернет-магазину iHerb.

Фото: пресслужба аеропорту "Львів"

Як зазначає пресслужба аеропорту "Львів", у грудні вантажні рейси будуть виконуватись щосереди, а від січня до кінця березня – щоп'ятниці. Їх будуть виконувати на повітряному судні В787-900 Dreamliner авіакомпанії LOT.

Відзначимо, що прямі рейси з авіадоставкою посилок зі США до Львова здійснює також компанія Meest. Для цього вона також використовує літаки Dreamliner авіакомпанії LOT.

Довідково

"Нова пошта Глобал" є експрес-перевізником, який здійснює прискорене перевезення міжнародних експрес-відправлень і, на відміну від поштових операторів, здійснює розмитнення товарів не на ММПО (місце міжнародного поштового обміну), а на центральних сортувальних станціях. Там присутні посадові особи Державної митної служби, які здійснюють митний контроль та митне оформлення відправлення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.