На Львівщині вчителька вдарила учня (відео)

У селі Потелич, що у Жовківському районі на Львівщині, вчителька української мови і літератури надавала потиличників шестикласнику.

Відео інциденту з’явилось у мережі, передає "Еспресо.Захід".

На відео видно, як розлючена вчителька б'є і кричить на хлопчика. Причину такої поведінки з відео зрозуміти важко.

Відео: Варта

У Жовківській районній державній адміністрації вже відреагували на ситуацію. Як виявилося, під час перерви між заступником директора школи з виховної роботи та учнем 6-А класу виник конфлікт, під час якого вчителька застосувала фізичну силу.

"Щодо інциденту, який стався 03.12.2020 у Потелицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, під час перерви між заступником директора школи з виховної роботи та учнем 6-А класу, під час якого вчитель не сконтролювала своїх емоцій на грубе звернення учня до себе і допустила неправомірні дії щодо вказаного учня, застосувавши фізичну силу. Станом на сьогодні повідомлено Львівську обласну державну адміністрацію, Департамент освіти ЛОДА. Жовківською РДА створено робочу комісію для розгляду даного питання та вжиття відповідних заходів, скеровано лист на Жовківське ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області по даному інциденту. Даний випадок є не припустимим, оскільки це є школа, де мають навчати дітей не тільки знань, але й правил поведінки, етики та й деонтології. Про результати роботи комісії, буде повідомлено додатково", – йдеться у повідомленні Жовківської районної державної адміністрації.

Окрім того, цей випадок уже зареєстровано в Жовківському відділенні поліції. Також резонансна справа уже дійшла до департаменту освіти Львівської обладміністрації.

"Завтра зранку директор і вчитель пояснять мені, що відбулося у школі в Потеличі. Звичайно, такі речі, можна вирішити на рівні школи, в адміністрації достатньо повноважень для цього. Але якщо там не можуть розібратися і доводять справу до райдержадміністрації, то ми їм допоможемо. Бо ситуація, яка склалася, є неприпустимою", – сказав у коментарі "Еспресо.Захід" очільник департаменту Олег Паска.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал