Сьогодні в центрі Франківська засвітять новорічну ялинку

У місті також завершують монтувати ковзанку, яка запрацює найближчими днями.

Про це повідомили у пресслужбі Івано-Франківської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

"У п’ятницю о 18-й годині засвітимо. Ялинка, арка, підсвітки – все щоб було готове. Ми нікого не просимо, просто ми увімкнемо, засвітимо центральну частину міста. Потім вже розпишемо по мікрорайонах", – зазначив днями на оперативній нараді міський голова Руслан Марцінків.

Сьогодні вранці він підтвердив це й на своїй facebook-сторінці.

"Ранок п'ятниці традиційно починається з інспекції містом. А оскільки на сьогоднішній вечір в нас запланована важлива подія (відкриття новорічної ялинки), нашим завданням було перевірити готовність міста до новорічного та різдвяного настрою. Вже хочеться позитиву та хорошої атмосфери навколо. Місто готується попри пандемію. На КП Івано-Франківськміськсвітло зараз велика відповідальність – щоб все місто сяяло новорічними вогнями! Загалом, усі комунальні служби зараз працюватимуть в посиленому режимі – щоб було чисто та охайно. Але перш за все треба починати з себе", – зазначив мер Франківська.

Як нагадує місцеве видання "Ратуша", цьогоріч на Вічевому майдані Івано-Франківська встановили штучну новорічну ялику – ту, яка була тут і в попередні роки. Іншими будуть лише програми 3D-графіки, які транслювалися на ялинці та гірляндах. Також до кінця тижня на площі Ринок закінчать монтувати ковзанку. Ковзанка буде платною. На лід можна буде прийти зі своїми ковзанами або ж узяти на місці ковзани на прокат, але ціна від цього не зміниться. Для охочих узяти уроки катання працюватимуть досвідчені інструктори. Як і торік, катання буде безкоштовним для дітей пільгових категорій.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал