"Садовий пропонував владі "попрацювати" зі суддями КСУ", – Ігор Сліденко, суддя КСУ

Це людина, яка будь-якими способами намагається втриматися при владі.

Про це сьогодні, 4 грудня, у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" заявив Ігор Сліденко, суддя Конституційного Суду України, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Те, що відбувається зараз в Україні, - зокрема, катастрофічне зниження соціальних стандартів, яке знаходить своє відображення, серед іншого, і в законах, - знайде свою реакцію у КСУ. Більшість з цих законів буде скасовано", - обіцяє правник.

Ігор Сліденко зауважив, що днями з'явилася сенсаційна інформація про те, що міський голова Львова Андрій Садовий пропонував владі "попрацювати" із суддями Конституційного суду у плані "вирішення проблеми". "Мабуть, малося на увазі те, що, на думку пана Садового, у кожного із суддів є певні проблеми, і можна впливати на них тим чи іншим чином", - припустив пан Сліденко.

Суддя КСУ згадує: "Я на власному досвіді відчув, що означає, коли "з тобою починають працювати". Тому не виключаю, що з іншими суддями також проводилися чи проводяться певні дії".  На думку судді КСУ, схожа практика триватиме: "Це очевидно, оскільки цей склад Конституційного суду не задовольняє Офіс президента".

На уточнююче запитання, чому саме Садовий почав втручатися у конфлікт між ОПУ та КСУ, Ігор Сліденко припустив: "Садовий хоче сподобатися всім представникам влади. Я пам'ятаю історії, коли він дарував якісь картини Януковичу… Тобто це людина, яка будь-якими способами намагається втриматися при владі. А зараз, наскільки я розумію, у нього дуже слабкі позиції у Львові, з огляду на результати виборів, які відбулися. Тому він намагається сподобатися цій владі. Іншого логічного пояснення у мене немає".

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.