Правоохоронці Тернопільщини затримали групу осіб, яка виготовляла підроблений алкоголь

Правоохоронці вилучили алкоголю на півтора мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області, передає "Еспресо.Захід". 

Масштабну спецоперацію на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей, до якої залучили більше ста п'ятдесяти правоохоронців, провели працівники управління стратегічних розслідувань спільно з фахівцями державної фіскальної служби, бійцями спецпідрозділів КОРД та РПОП під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За словами заступника начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Віталія Кравчука, незаконний бізнес на території нашої області ще наприкінці 2019 року облаштував житель Монастирищини.

"Він організував два цехи з виготовлення алкогольної продукції на Монастирищині і один на Івано-Франківщині. У спільники взяв п'ятьох осіб. Кожен з них виконував свою роль", - додає Віталій Кравчук. 

Організатор забезпечував підлеглих спиртом, корками, скляною тарою, контретикетками та підробленими марками акцизного податку.

В обов'язки інших учасників входило миття посуду, розлив продукції та поклейка наклейок та акцизу.

"Після виготовлення організатор разом зі своїм спільником з Тернопільщини збували фальсифікат на території Тернопільської, Франківської та Львівської областей роздрібним розповсюджувачам - в кафе, ресторани, магазини", - зауважують правоохоронці. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.