Окупаційні війська збільшили кількість диверсантів і снайперів у "сірій зоні" на Донбасі, - розвідка

Російські окупаційні війська на Донбасі збільшили кількість снайперських пар та диверсантів, а також активізували заходи оперативної та бойової підготовки

Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає Еспресо.TV.

Як повідомила розвідка, у з’єднаннях і частинах оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях відмічено активізацію заходів оперативної та бойової підготовки.

"Зазначене пов’язано з початком зимового періоду навчання та проведенням тижня бойової та мобілізаційної готовності", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, дії окупаційних сил пов'язані з підготовкою до проведення диверсій у "сірій зоні" та здійснення обстрілів для провокування українських військових на вогонь у відповідь та завдання втрат підрозділам Об'єднаних сил.

"Водночас на передових позиціях противника збільшено кількість диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар з метою проведення диверсій у "сірій зоні", здійснення обстрілів для провокування вогню у відповідь, а також нанесення втрат особовому складу підрозділів Об’єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на окремих напрямках окупанти продовжують утримувати артилерійські системи і міномети поблизу лінії бойового зіткнення з порушенням домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал