У ВР готові створити комісію для відставки Венедіктової та Татарова

Підстави для створення тимчасової слідчої комісії точно є.

Про це у прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" заявив народний депутат, перший заступник голови комітету ВР з питань антикорупційної діяльності Ярослав Юрчишин.

"Підстави для створення тимчасової слідчої комісії по діяльності Венедіктової та ймовірної відставки Венедіктової та Татарова точно наявні", – сказав він.

"Зараз ми маємо два кричущих факти. По-перше, чиновник часів Януковича, який би мав бути люстрованим, повертається у владу, знайшовши обхідні шляхи. Це означає, що в Зеленського немає своїх кадрів, він починає користуватись кадрами часів Януковича. Друге, коли ці кадри починають займатись корупцією, а вони по іншому не вміють, їх замість того, щоб усувати і саджати, їх фактично охороняють", – додав нардеп.

Він наголосив, що попри супротив офісу президента Зеленського, який контролює більшість в парламенті, є всі підстави для створення такої комісії.

"Що ми будемо робити? На наступному засіданні ми заслухаємо офіс прокурора про справу Татарова, на цьому засіданні будуть представники САП та НАБУ. Ми зробимо так звану очну ставку і будемо дивитись далі чи потрібно втручатися Верховній Раді", – наголосив Ярослав Юрчишин.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.