Сім обстрілів від початку доби й заборонені міни – триває "перемир’я" в зоні проведення ООС

Вороги дистанційно мінують позиції українських військ, використовуючи заборонені міни ПОМ-2.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил, передає "Еспресо.Захід".

Від початку доби 3 грудня збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів порушили домовленості про припинення вогню, що набули чинності 27 липня 2020 року.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", що неподалік Водяного, ворог здійснив декілька пострілів з мінометів 120-го калібру й автоматичних станкових гранатометів. На цій самій ділянці проросійські бойовики чотири рази проводили дистанційне мінування позицій українських військ, використавши заборонені міни ПОМ-2.

Окрім того, пострілами з протитанкового гранатомета російсько-окупаційні війська порушували проголошений режим припинення вогню поблизу населеного пункту Опитне.

"Ворожий вогонь не становив загрози життю та здоров’ю українських захисників, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали", – зазначили у штабі ООС, наголосивши, що Об’єднані сили "повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції на території Луганської та Донецької областей", а українські "захисники продовжують дотримуватися досягнутих домовленостей і сумлінно виконувати свої завдання за призначенням".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.