Українець намагався вивезти до Румунії 11 кг бурштину

Вартість каміння – близько 220 тис. грн.

Про це повідомляє Буковинська митниця держмитслужби, передає "Еспресо.Захід".

У пункті пропуску "Порубне-Сірет" співробітники Буковинської митниці разом з представниками Управління Служби безпеки України та Чернівецького прикордонного загону припинили незаконне переміщення через кордон каміння природного походження, ймовірно, бурштину.

Вироби з "сонячного каміння" вагою 11 кг, вартість яких 220 тис. грн, намагався перемістити через митний кордон громадянин України. Зараз правоохоронці оглядають транспортний засіб, виймають приховані товари.

Згідно з інформацією Західного регіонального управління Держприкордонслужби, чоловікові 35 років і він мешкає в Чернівецькій області. Проте прикордонслужба повідомляє не про 11, а про 9 кілограмів бурштину. За даними прикордонників, по кілограму коралів з "сонячного каміння" виявили під ганчірками в нішах правої та лівої передніх дверцят. П’ять кілограмів прикрас перевозили в каркасі передніх сидінь мікроавтобуса. Ще один пакунок із двома кілограмами таких самих виробів знайшли під одягом у салоні мікроавтобуса.

Нагадаємо, нещодавно на аукціоні продали понад 230 кг волинського бурштину на загальну суму 4 млн 194 тис. грн, або 147 тис. 468 доларів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.