Розправити крила і розірвати коло: у Тернополі протестували проти домашнього насильства

У Тернополі на Театральному майдані виставили сотні пар жіночого взуття

Про це повідомляє поліція Тернопільської області, передає "Еспресо.Захід". 

Кілька сотень пар жіночого та дитячого взуття утворили мовчазний символічний протест проти домашнього насилля. Захід відбувся у рамках загальнонаціональної акції "16 днів проти насильства". 

Організаторами заходу виступили представники ГО "Асоціація жінок України "Дія", долучилися до акції і працівники поліції.

Усі охочі могли переглянути фотовиставку "Річ у тім", яку організувала старший інспектор з особливих доручень управління дотримання прав людини ГУНП в Тернопільській області Ірина Ніколаєва.

"На 16 експонатах зображені звичні побутові речі, однак якщо сканувати QR-код, нанесений на плакаті, можна дізнатися шокуючу історію про домашніх тиранів. Ми закликаємо усіх ділитися такими історіями з друзями і знайомими, а головне – не мовчати", - зазначила Ірина Ніколаєва

Про необхідність таких публічних заходів зазначає і  інспектор відділу дільничних офіцерів управління превентивної діяльності поліції Тернопільщини Дмитро Адамович.

"Превентивні заходи щодо насильників  - це лише одна зі сходинок на шляху у боротьбі з цим негативним явищем, розповів інспектор. -  Тільки у спільній взаємодії з громадськими організаціями,  представниками влади та небайдужими людьми, сподіваюся нам вдасться подолати насильство, допомогти жертвам вийти з тіні і розірвати коло насилля", - наголошує він.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал