"Інтелектуальний локдаун – це карантин інтелекту", – Віктор Сердюк

Ми зонуємо інтелект і робимо для нього карантин.

Про це у прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" заявив президент Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

"Тобто по факту ми зонуємо інтелект і робимо для нього карантин. Взагалі інтелектуальний такий карантин, нехай хтось думає за нас. Цікаві назви, як і інші, які були перед тим. Взагалі карантин – це карантин", – зазначив він.

"Карантин можна впровадити тоді, коли є гарантії, що люди на карантині його переживуть. Як знаєте, коли ящур у телят, їх заганяють на карантин, але жодному ветеринару не прийде в голову, що тих телят не треба поїти та годувати", – наголосив експерт.

Водночас він зазначив, що, можливо, завдяки епідемії влада більше зважатиме на проблеми медицини та нестачу фінансування цієї галузі.

"Карантин – це акт відчаю, що шість місяців нічого не робилося. Медична система дійсно перевантажена, і це добре, що почали думати про тих людей, яким не вистачає кисню, ліків. Але ще вчора ніхто не думав про онкохворих, яким не вистачає ліків, про хворих на інсульт. Про них узагалі ніхто не думав. Можливо, це епідемія переверне ці уявлення і звернуть увагу на медицину", – сказав Віктор Сердюк.

"Треба пам'ятати з історії, що карантини були ефективними, але часто вони закінчувалися бунтами", – підсумував він.

 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.