"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 3 грудня

Підбірка цікавих культурних подій у Львові 3 грудня.

Львівський органний зал – концерт "Музика бароко". Орган - Олена Мацелюх.  Бароко - мистецтво, побудоване на контрастах. Барокова музика дарує багатство образів та патетику почуттів. Це емоційний сплеск і молитовна споглядальність, боротьба з собою та щира покора. Музика бароко в першу чергу асоціюється із творчістю  Баха, але в цей час творили й інші видатні композитори. Саме тому Олена Мацелюх хоче детальніше ознайомити нас із періодом барокової органної краси. Початок. о 19:00.

Львівська національна філармонія ім. М.Скорика - спеціальний концерт оркестру INSO-LVІV до 250-річчя Бетховена. Диригент Євген Крук. Солісти - Валерій Соколов (скрипка), Роман Лопатинський (фортепіано) та Олексій Шадрін (віолончель). У програмі Концерт для скрипки, віолончелі та фортепіано, що його знають також як Потрійний концерт, написаний Бетховеном 1803-го року (до речі, єдиний концерт цього композитора з прописаним  соло для більш ніж одного інструменту). А  також єдиний у Бетховена Концерт для скрипки з оркестром, що через вимогу від музикантів високої виконавської зрілості належить до найскладніших і найпрекрасніших творів скрипкового репертуару. Початок. о 19:00

Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького - виставка "Enfant terrible" київського художника Юрія Сивирина. "Юрій Сивирин - талановитий художник із впізнаваним почерком, особливою ідеологією та концепцією. Його твори є прикладом протидії фрагментарного мислення, що віддзеркалює заміну живої реальності на цифрову. Свій голос він проявляє через живопис. Протагоністами його творів стають виокремлені з безлічі контекстів герої і сюжети".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.