Уперше жінка: головою Львівської облради стала Ірина Гримак

Під час роботи першої сесії Львівської обласної ради VIII скликання було обрано нового голову.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Дві новостворені депутатські фракції висунули на посаду голови Львівської обласної ради своїх кандидатів. Від "Європейської Солідарності" – ексзаступницю голови Львівської ОДА часів головування Олега Синютки Гримак Ірину Ярославівну, а також від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" доктора економічних наук, завідувача кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Національного університету "Львівська політехніка" Ситника Йосифа Степановича.

Після обрання лічильної комісії, депутати-свободівці не погодилися з початком голосування, висунувши дві вимоги – затвердження єдиної позначки для голосування у бюлетені та можливість презентаційного виступу для кандидатів на посаду голови ЛОР. "Інша позначка створює можливість корупції. Просимо, щоб була одна позначка – це хрестик", – сказав депутат-свободівець Олег Панькевич.

Однак, згідно з регламентом, депутати мають право ставити такі позначки, які забажають. Тому тимчасово головуюча президії Ірина Гримак затвердила лише виступи кандидатів на посаду голови ЛОР.

У своєму ж виступі Ірина Гримак зазначила, що очікує на плідну співпрацю нової сесії облради. "Вибори закінчилися. Тут немає бути ворогів, а мають бути колеги та союзники, які спільно розвиватимуть ті чи інші напрямки для розвитку Львівщини. Основне моє завдання – це об’єднати всіх для спільної праці", – сказала Ірина Гримак.

Після виступів відбулося таємне голосування. Депутати по черзі отримували бюлетені, ставали позначку навпроти обраної кандидатури та кидали бюлетені у скриньку. У підсумку під час таємного голосування більшість депутатів проголосували за кандидатуру Ірини Гримак, яка таким чином стала першою жінкою, обраною на цю посаду.

Загалом 82 депутати взяли участь у голосуванні.  Результати наступні: 61 голос – за Гримак, 5 – за Ситника, 13 – не підтримали жодного, три бюлетні виявилися недійсними.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал