Українська протиповітряна оборона "перехоплюватиме" американський безпілотник на Львівщині

Вперше на території України безпілотний літальний апарат MQ-9 Reaper спробує здолати українську ППО на західному кордоні нашої держави.

Навчання відбуваються у зоні відповідальності повітряного командування "Захід" і є вкрай важливим елементом співробітництва з фахівцями ППО командування ВПС США в Європі. Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю повітряного командування "Захід", передає "Еспресо.Захід".      

"Це гарна можливість перейняти величезний досвід наших американських друзів, отримати деяку матеріально-технічну підтримку", – заявив тимчасово виконуючий обов’язки командувача повітряного командування "Захід" генерал-майор Дмитро Карпенко під час брифінгу з представником делегації Військово-Повітряних Сил США в Європі паном Кевіном О’Браєном.

Мета заходу – обмін досвідом у сфері протиповітряної оборони, зокрема, проведення практичного заняття з відслідковування, захоплення цілі на супроводження та імітації знищення БПЛА MQ-9 Reaper.

За словами Кевіна О’Браєна це надасть підтримку українським підрозділам ППО у ході застосування наземних засобів зенітних ракетних військ повітряного командування.

"Я постійно співпрацюю з Повітряними силами ЗС України, але вперше працюю з представниками протиповітряної оборони, – говорить пан О’Браєн. – Командувач Повітряних сил генерал-полковник Сергій Дроздов акцентував, що це один з його пріоритетних напрямків, і нам дуже важливо з вами співпрацювати. Адже двостороннє навчання розвиває успіхи спільних українсько-американських тренувань сил ППО упродовж серії навчань "Чисте Небо".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал