У Львові справу про зґвалтування 12-річного хлопчика передали до суду

18-річного ґвалтівника можуть позбавити волі на термін до 15 років.

Про це повідомила пресслужба поліції Львівської області, інформує "Еспресо.Захід".

"В ході досудового розслідування слідчі Залізничного відділу поліції встановили, що 18 червня, близько 12.50, на вулиці Роксоляни у Львові зловмисник підійшов до групи дітей та попросив про допомогу, нібито, у ремонті скутера, за що обіцяв придбати морозиво та газовані напої. На цю пропозицію погодився 12-річний хлопець.

Скориставшись малолітнім віком та безпорадним станом дитини, зловмисник відвів його до парку, де у приміщенні одноповерхової будівлі, задіюючи залякування, погрози та перевагу у фізичній силі, зґвалтував його", – йдеться у повідомленні поліції.

Як встановили експерти, своїми діями зловмисник спричинив малолітньому тілесні ушкодження.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Для затриманого декілька разів було обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення застави. Зараз досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Як розповів у коментарі "Еспресо.Захід" батько хлопчика, Олег Яцків, наступне засідання суду призначено на 11 грудня. Також сьогодні продовжено запобіжний захід щодо підозрюваного до 30 січня та призначено слідчу суддю Наталію Палюх.

"Ми задоволені роботою поліції, подякували їм. Експертизи всі проведено, докази зібрано і справа якісно передана в суд. Тепер сподіваємось, що процес не затягнеться і для нас усе закінчиться якнайскоріше", – розповів Олег Яцків.

Нагадаємо, злочин відбувся 18 червня. 18-літній підліток заманив 12-річного хлопчика у безлюдні хащі Левандівки, одного зі спальних районів Львова, та зґвалтував. Батьки потерпілого Олег та Софія Яцківи відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати імовірного злочинця. Його було оперативно затримано цього ж дня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.