"Хочемо, щоб нас почули": біля ЛОДА пікетують медики

Представники психіатричної лікарні "Заклад" вийшли до стін Львівської обласної державної адміністрації вимагати виплати заборгованої зарплати.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Нині вранці медики з Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад" вийшли на протест до стін адміністрації з вимогою виплатити заробітну плату. Проблеми в медичному закладі почалися ще з квітня, коли стартував другий етап медичної реформи. Тоді почалися чималі затримки та не виплати, а з серпня виплату грошей зупинили.

Нині в медичному закладі працює 375 людей. Усі вони вже протягом чотирьох місяців не отримують оплату за свою роботу.

"Ми хочемо, щоб нарешті вирішили нашу проблему, чому немає коштів, де вони затримуються, – каже голова ініціативної групи, працівниця психіатричної лікарні "Заклад" Ірина Шабатура. – Рік підходить до завершення, і ми розуміємо, що ці кошти можуть взагалі пропасти. Нам потрібно годувати сім’ї та оплачувати рахунки".

За словами мітингувальників, керівництво закладу каже чекати. Але такі обіцянки медиків тривають уже не перший місяць. Ініціативна група вже зверталася до Міністерства охорони здоров’я, мали зустріч з міністром, втім проблеми так і не вирішили.

"Ми не маємо за що їздити на роботу, хоча працюємо щодня, – каже санітарка лікарні "Заклад" Соломія Колочковська. – Хворі теж кашляють, ми не маємо жодного захисту, нас нічим не захищають, "годують" лише обіцянками. Але то вже чотири місяці. Ми отримуємо хіба що 990 гривень за місяць, так звану "ковідну" допомогу".

Нині – перша сесія новообраної Львівської обласної ради. Відтак медики розраховують на допомогу депутатів та їхню підтримку. Сподіваються, що вони їх почують і допоможуть знайти заборговані кошти.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал