Оксана Линів отримала нагороду "Найкращий диригент року"

Львів'янка Оксана Линів визнана "Найкращим диригентом 2020 року" за версією оперного часопису "Oper!Das Magazin".

Віртуальна церемонія вручення відбулась 30 листопада на вебсайті журналу, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Оксана Линів: "Диригент мусить вміти переконувати з першої хвилини"

"Її навантаження до першого закриття театрів навесні було значним: Оксана Линів підготувала "Пасажира" Вайнберга як музичний керівник у Ґраці, дебютувала в Берлінській державній опері з "Медеєю" Керубіні і поставила… подвійну прем'єру Бели Бартока в Баварській державній опері… Вона та Баварський державний оркестр представили музику угорського композитора, яка характеризується сумом та незбагненністю. Цей видатний диригент працює серйозно, енергійно і точно", – пояснили члени журі свій вибір.

Загалом було визначено 20 лавреатів серед оркестрів, диригентів, співаків та режисерів.

Премія "Opera! Award" була започаткована в 2019 році і є єдиною галузевою премією в німецькомовних країнах, яка присвячена виключно оперному мистецтву. Призи присуджує журі журналістів.

Німеччина має найбільшу кількість оперних театрів у світі: з приблизно 560 оперних театрів понад 80 знаходяться у Німеччині.

Оксана Линів – українська диригентка, народилась у Львівській області. Засновниця та художній керівник фестивалю LvivMozArt, засновниця та головний диригент Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал