На Львівщині створюють комісію, яка перевірятиме "ковідні" лікарні

Відповідне рішення прийняли після трагедії, яка днями трапилася у Жовківській лікарні.

Про це стало відомо на брифінгу щодо актуальної інформації на тему коронавірусу, передає "Еспресо.Захід"

"Наразі готуємо розпорядження про створення комісії Львівської обласної державної адміністрації, де буде залучений не лише департамент охорони здоров’я, але й департамент паливно-енергетичного комплексу, - розповів директор охорони здоров’я Львівщини Орест Чемерис. - Комісії перевірятимуть дотримання правил і норм безпеки щодо забезпечення киснем, а також енергозбереження медичних закладів. Ми плануємо, щоб спеціалісти почали свою роботу максимально швидко, щоб до кінця цього тижня вже були перші перевірки у закладах охорони здоров’я".

За словами посадовця, перевірятимуть  енергоживлення лікарні, стан кисневого забезпечення та розташування кисневих систем.

"У першу чергу потрібно розуміти, що у "ковідних" лікарнях вмикаються і  працюють велика кількість кисневих концентраторів, які отримують живлення від електрики. Ми повинні бути впевнені, що ця кількість концентраторів, може працювати безпечно для працівників лікарень та пацієнтів", - додав Орест Чемерис.

Нагадаємо, днями стало відомо про те, що у Жовківській центральній районні лікарні під час вимкнення світла померло двоє пацієнтів, котрі були підключені до апаратів ШВЛ. Усі обставини трагедії наразі з’ясовують, відкрито кримінальне провадження. У медичному закладі працюють обласна та міністерські комісії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал