Львівська міська рада планує зібратися 4 грудня. Прийме присягу мера та обере керівні органи

Таке рішення було прийнято тимчасовою президією унаслідок дводенних консультацій представників усіх фракцій і міського голови.

Про це кореспондент "Еспресо.Захід" повідомив зі засідання тимчасової президії, що відбулося у приміщенні Львівської міської ради.

Відбулося засідання Тимчасової президії. На ньому були присутні троє членів з п'яти, а саме – представники "Європейської Солідарності", "Варти" та "Свободи". За наявності більшості, орган приступив до роботи.

Президія обрала головуючого Юрія Мартинюка ("Варта"). Відзначимо, що на першому засіданні головував Петро Адамик ("ЄС"), а згідно з законодавством має бути почергова ротація керівника на кожному засіданні. Відповідно, наступного разу керувати буде Любомир Мельничук ("Свобода").

Юрій Мартинюк відзначив, що вчора представниками усіх фракцій було напрацьовано порядок денний сьогоднішнього засідання.

Перше питання порядку денного – це дата проведення наступного засідання ради. Друге – затвердити порядок денний цого засідання. Третє – звернення до ТВК у відповідь на їхній лист про організацію засідання міської ради. Четверте – звернутись до управління "Секретаріат ради" щодо підготовки та організації наступного засідання ради.

Петро Адамик повідомив, що після консультацій з усіма фракціями міської ради пропонує визначити датою проведення наступного засідання сесії 4 грудня. Воно мало б відбутись о 10.00 у сесійній залі Львівської міської ради.

Далі президія обговорила пропозиції щодо порядку денного і затвердила варіант, який був напрацьований напередодні. Він складається з таких пунктів:

  1. Оголошення результатів другого туру виборів міського голови та прийняття присяги мером та депутатами, що не склали присягу;
  2. Обрання секретаря ради;
  3. Створення регламентної комісії для напрацювання нового регламенту ради;
  4. Затвердження структури та персонального складу комісій ЛМР.

Далі тимчасова президія звернулась до управління "Секретаріат Ради" з проханням оприлюднити прийнятий порядок денний, підготувати проєкти відповідних рішень на наступне засідання, повідомити усіх депутатів про дату цього засідання та підготувати сесійну залу для роботи.

Також президія проголосувала за текст листа до ТВК, у якому повідомляється про виконання їхнього доручення та скликання засідання сесії 4 грудня.

Нагадаємо, політичне протистояння депутатів більшості, яку сформували "Європейська Солідарність", "Варта" та "Свобода" розпочалося відразу після перемоги Андрія Садового на мерських виборах 22 листопада. Тоді депутати звернулися до ТВК з вимогою скликати перше засідання сесії вже 24 листопада. На ньому з'явились лише представники більшості, які прийняли присягу та сформували тимчасову президію. Андрій Садовий та депутати "Самопомочі" і "Голосу" проігнорували це засідання, натомість називали його спробою "узурпації влади".

Криза, здавалося б, минула вже наступного дня, 25 листопада, коли тимчасова президія разом з Андрієм Садовим зібрались на погоджувальну раду, а через кілька годин ТВК оголосила офіційні результати виборів міського голови. Та рішення про наступне засідання сесії, складання присяги мером і рештою депутатів й кадрові питання мали вирішуватись на засіданні погоджувальної ради у понеділок.

Та вчора так і не було прийнято жодного рішення, то ж тимчасова президія провела чергове засідання сьогодні, де й були офіційно затверджені дата наступного засідання та його порядок денний.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.