Карантину не порушували: "Епіцентр" оскаржив у судах усі протоколи поліції

Через це в АМКУ не виявилось підстав для розслідування проти мережі, яка працювали під час локдауну.

У травні, під час жорсткого карантину, очільник Київського територіального відділення  Антимонопольного комітету заявляв, що вони досліджують ймовірні порушення правил конкуренції мережами будівельних гіпермаркетів "Епіцентр", "Нова лінія" та "Leroy Merlin", які працювали під час карантину. Однак виявилось, що офіційного розслідування АМКУ так і не розпочав, –  не було підстав. Про це повідомив керівник Управління європейської інтеграції, міжнародного співробітництва та комунікацій АМКУ Ігор Солдатенко, передає "Еспресо.Захід". 

"Приводом для втручань Антимонопольного комітету були поліцейські протоколи про порушення умов карантину. "Епіцентр" успішно оскаржив усі складені на них протоколи. Відтак з процесуальних міркувань підстава для втручань АМКУ зникає, – каже Ігор Солдатенко. – Виникає питання до якості протоколів, складених поліцією".

У випадку, якби Антимонопольний комітет довів, що робота цих мереж під час карантину, коли інші продавці будматеріалів та меблів припинили роботу, - це порушення добросовісної конкуренції, компаніям загрожували б штрафні санкції у розмірі 5% від доходу за попередній рік.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал