Дитяча лікарня Івано-Франківська прийматиме хворих із COVID-19

Дитячу клінічну лікарню Івано-Франківська внесли в перелік обласних закладів першої хвилі для госпіталізації хворих із COVID-19.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Згідно з розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, від 30 листопада №143, до переліку закладів першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 віднесено КНП "Міська дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради" на 30 педіатричних ліжок.

Загалом в Івано-Франківській області нині розгорнуто 2812 ліжок. На стаціонарному лікуванні перебувають 1144 пацієнти з підтвердженим випадком COVID-19 та 167 з підозрою на коронавірусну хворобу. Відсоток зайнятості ліжок складає 46,6, – зазначили в ОДА.

До слова, відновила госпіталізацію хворих Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня, яка приймає людей з підозрою на коронавірусну інфекцію. Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко під час оперативної наради 1 грудня, передає Громадське.

За її словами, наповненість ліжко-місць у центральній лікарні – 50%, в міській лікарні №1 – 80%. Киснем забезпечені 50% лікарняних ліжок.

За словами Марії Бойко, тривають необхідні роботи для збільшення кисневих точок у медичних закладах. До середини грудня обіцяють забезпечити киснем 80% ліжок у лікарнях.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал