На Музей Голодомору впродовж вихідних зібрали понад 3 млн грн

На краудфандинговій платформі за минулі вихідні вдалося зібрати 3 427 278 гривень.

Про це повідомило Радіо Свобода з посиланням на організаторів ініціативи.

За вихідні, коли Україна і світ вшановували жертв голодоморів, на краудфандинговій платформі "Зерна правди", яку розробили команда Міжнародного фонду розвитку Меморіалу жертв Голодомору спільно з однією з приватних IT-компаній на підтримку Музею Голодомору,  було складено 1843 пожертви з різних куточків світу. Карта внесків охоплює не лише Україну, а й Канаду, США, Австралію, країни Європи, є навіть пожертви з Росії.

Краудфандингову платформу "Зерна правди" запустили напередодні Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору. Вона запрацювала як збір благодійних внесків для створення та реалізації основної експозиції Музею Голодомору, будівництво якого розпочали після Революції Гідності.

Проєкт побудований у такий спосіб, що кожна віртуальна зернина персональна, кожен благодійний внесок відкриває одну зернину з іменем жертви Голодомору. Для того, щоб зробити внесок на платформі "Зерна правди", треба зайти на сайт zernapravdy.org, натиснути кнопку "Зробити внесок", вибрати суму пожертви та заповнити відповідну форму.

Проєкт публічно підтримала діаспора, українські митці, підприємці і духовенство.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал