На час карантину скасовано всеукраїнські учнівські олімпіади

Відповідне рішення ухвалили через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства освіти і науки України, передає "Еспресо.Захід".

"Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності під час надзвичайних обставин (надзвичайні ситуації природного та техногенного походження, карантин, запровадження протиепідемічних заходів та інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють їх проведення). Винятково в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт", – йдеться в повідомленні.

Наказ МОН про внесення змін до Положення про проведення олімпіад зареєстрували в Мін’юсті 27 листопада. Зміни набувають чинності після опублікування наказу в "Офіційному віснику України".

Зазначимо, зазвичай у листопаді-грудні проводять другий етап учнівських олімпіад – районний. У деяких областях школи його провели й відзначать дітей, які взяли участь. Проте чимало регіонів відмовилися від проведення олімпіад цього року через складну епідеміологічну ситуацію.

Враховуючи поради освітян і рекомендації МОЗ у Міносвіти і науки також вирішили не проводити учнівські олімпіади під час карантину.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал