Мером Чернівців обрали Романа Клічука

За результатами двох екзитполів, він перемагає свого конкурента Віталія Михайлішина, якого пов’язують з Партією регіонів та ОПЗЖ.

Як повідомляє агентство "АСС", свої дані попереднього опитування оприлюднили Інститут соціології Маковецького та компанії PGR Consulting Group LLC Info Sapiens.

Згідно з даними екзитполу Інституту соціології Маковецького, у другому турі виборів мера Чернівців перемогу здобув кандидат від "Єдиної Альтеративи" Роман Клічук, який отримав 59,1% голосів.

Його суперник Віталій Михайлішин з однойменної партії набрав 40,9% голосів виборців.

Також дані своїх екзитполів оприлюднили у компанії Info Sapiens.

Згідно з їхніми дослідженнями, у виборах на посаду міського голови Чернівців перемагає кандидат від "Єдиної Альтернативи" Роман Клічук - 61,1%. Його опонент Віталій Михайлішин ("Команда Михайлішина") здобув 38,5% голосів виборців.

Як повідомляє УНН, ЦВК розраховує, що результати голосування ТВК повинні встановити до 4 грудня включно.

"За інформацією від ТВК, середня явка на виборах міського голови у Чернівцях склала 22,65%. Для порівняння, 25 жовтня у Чернівцях проголосувало 29,50%", — зазначили у ЦВК.

Віталій Михайлішин вже визнав свою поразку, заявивши, що приймає вибір чернівчан і обіцяє плідно працювати у міській раді.

Нагадаємо, 29 листопада у Чернівцях відбувся другий тур виборів, у якому взяли участь кандидати Роман Клічук ("Єдина альтернатива") та Віталій Михайлішин ("Команда Михайлішина").

Зазначимо, Романові Клічуку належить товариство з обмеженою відповідальністю "РОМА" – дистрибуційна компанія, лідер з продажу продажу алкогольних, пиво-безалкогольних напоїв та кондитерських виробів у Чернівецькій, Хмельницькій, Тернопільській та Франківській областях. За результатами 2015 року ТОВ "РОМА" було найбільшим платником податків до місцевого бюджету. Минулоріч, за словами бізнесмена, його підприємство увійшло в п’ятірку найбільших платників податків області.

Окрім того, Роман Клічук є власником низки ресторанів, пабів та інших закладів харчування у Чернівцях.

Раніше був пов'язаний з партіями "Самопоміч" та "Батьківщина".

Своєю чергою, Віталій Михайлішин вважається близьким до мільярдера Дмитра Фірташа, чия діяльність починалася з Чернівців і де він досі зберігає великий вплив.

Його політичне минуле – у Партії регіонів та ОПЗЖ.2019 року він балотувався до Верховної Ради України 9-го скликання від "Опозиційної платформи – За життя" по 201-му виборчому округу Чернівецької області. Тоді він був членом політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".У 2019 році профінансував "Опозиційну платформу – За життя" на 1,2 млн грн.

Під час Революції гідності він звертався до суду з вимогою заборонити розміщення наметів у середмісті Чернівців.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради України 7-го скликання від Партії регіонів по округу №201.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.