Майже 10 літрів крові для поспішайок зібрали у Львові у межах акції #КровДляКрихіток

Близько 9,5 літрів крові зібрали волонтери для поспішайок неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні.

"Цьогоріч нас стало більше - 21 особлива людина, яка побажали здати кров для крихіток. Дякуємо кожному із вас! Нам вдалося зібрати велику кількість крові для діток, у відділенні дуже зраділи, коли ми привезли кров", - розповіла Христина Гунчак, ініціаторка і натхненниця акції #КровДляКрихіток, передає "Еспресо.Захід".

Волонтерка каже, що акція не закінчилась і зовсім скоро матиме продовження, адже кров для немовлят неонатальному центру Львівської обласної клінічної лікарні потрібна дуже часто.

"У Служби крові закінчилася мала тара для крові. Ми вирішимо питання з тарою і знову оголосимо ще один день для нашої акції для забору крові на потребинеонатальному центру і повідомимо про це у соцмережах", - каже Хритисна Гунчак.

Нагадаємо, щорічна акція на підтримку недоношених діток #КровДляКрихіток тривала 26-27 листопада у Обласному центрі служби крові.

Окрім того, в рамках великого проєкту #ПляшечкаДляКрихітки під час акції "Подаруй дітям тепло" благодійники подарували 170 пляшечок і 80 пар теплих шкарпеток для відділення передчасно народжених діток Львівської обласної лікарні.

Також у Львові волонтерки в’яжуть спеціальні іграшки-восьминіжки для недоношених дітей, аби замінити їм зв’язок із мамою.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал