У Жовківській лікарні через відсутність світла померли двоє пацієнтів

Пацієнти лежали у реанімації і були підключені до апаратів ШВЛ.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів у Жовківській лікарні. Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність. Про це повідомляє пресслужба поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід".      

"28 листопада під час моніторингу соціальних мереж, поліцейські виявили повідомлення про те, що у Жовкві через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей", – йдеться у повідомленні поліції.

Проведеною перевіркою встановлено, що 27 листопада в період від 17:50 до 19:10 було відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. В цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті – дихальна недостатність.

Також правоохоронці встановили, що у лікарні є два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. Проте їх задіяно не було.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 367 (Службова недбалість) та ч.2 ст. 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання передбачене санкціями статей, – позбавлення волі до восьми років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал