На Закарпатті відкрили найкрасивіший автомобільний маршрут. Фото

Дорога йде вздовж Боржавського хребта, проходить через Воловецький та Подобовецький перевали.

Високогірну дорогу державного значення – Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я відремонтували у рамках програми "Велике будівництво". Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Закарпатській області, передає "Еспресо.Захід".      

"Без перебільшення – найкрасивіший автомобільний маршрут в Україні – відкрито!" – наголосили у Службі автомобільних доріг.

Офіційно рух усіх видів транспорту по цій дорозі відкрили у суботу, 28 листопада, за участі керівника Укравтодору Олександра Кубракова.

"Цього року Закарпатська область, вперше за роки Незалежності отримала належне фінансування дорожньої галузі. Разом із Луганською областю – це лідери за кількістю оновлених доріг – 260 км вже готові, ще 50 – зроблені у нижньому шарі", – зазначив Олександр Кубраков.

Під поточного середнього ремонту по всій протяжності дороги, а це 44,6 км:

Роботи виконував підрядник "Онур Конструкціон Інтернешнл", загальний кошторис – 669 млн гривень.

Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я стала однією з перших доріг, які відновили у Закарпатті у 2020 році, у рамках програми "Велике будівництво". Вона поєднує два основні транспортні потоки області: міжнародну трасу М-06 Київ-Чоп та регіональну Р-21 Долина – Хуст, якою далі можна виїхати на Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів.

"Закарпатська область виконує амбітний план 2020 року – відновити 370 км доріг. Нині у верхньому шарі вже 260 км", – йдеться у повідомленні Служби автодоріг.

Фото та відео з фейсбук-сторінки Олександра Кубракова

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал