Лікарів з-поза меж ЄС братимуть на роботу у Польщі за спрощеними умовами

На роботу не братимуть людей без знання польської.

Про це повідомляє Gazeta prawna, передає "Еспресо.Захід".

Сейм у п’ятницю, 27 листопада, прийняв поправку до закону про медичний персонал. Тепер медсестер, акушерів, фельдшерів, лікарів, які мешкають поза країнами Європейського союзу, прийматимуть на роботу за спрощеними умовами. На такі заходи уряд зважився через пандемію коронавірусної інфекції. Додатково спростили умови повернення до професії тих, хто не працює у медичній сфері до п’яти років.

Також йдеться про те, що керівники воєводств можуть призначати на керівні посади лікарів (наприклад, керівник бригади може бути фельдшером), без раніше необхідного п’ятирічного стажу.

Перед прийняттям рішення, у четвер, 26 листопада, сейм відкидав положення про іноземців. Член президії Вищої медичної ради Міхал Булса обурюється таким рішенням. Він не розуміє, чому депутати передумали за одну добу.  Міхіл Булса каже, що, на думку лікарської спільноти Польщі, неприпустимим є те, що людей лікуватимуть іноземці, які можуть не знати польської. Зазначив, що в Німеччині чи Великобританії медики повинні мати мовні посвідчення. Депутат Томаш Латос (який є також лікарем-радіологом) запевнив, що на роботу не братимуть людей без знання польської. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.