Учасники російсько-української війни закликали Львівську міськраду демонтувати Монумент слави

Вони наголошують: цей пам’ятник не вшановує загиблих солдатів Другої світової війни, а возвеличує "красную армію" й радянський окупаційний режим.

 

Відповідне звернення учасники московсько-української війни до львівської влади напередодні вшанування пам’яті жертв Голодомору поширили у соцмережі Facebook.

Ініціатори звернення закликали міського голову Львова Андрія Садового та новообраних депутатів Львівської міськради фракцій "Європейської солідарності", "Самопомочі", "Свободи", "Варти" та "Голосу" консолідувати зусилля та ухвалити відповідні рішення щодо повного демонтажу цього монумента й усіх його елементів, а також інших радянських символів на території міста Львова.

"21 листопада ми святкували день Гідності та Свободи. А 28 листопада ми вшановуємо пам’ять замордованих московсько-більшовицькою владою, яка влаштувала Голодомор у 1932-33 рр. для винищення українців. Хтось запалить лампадку, хтось зробить фотку чи рамку з колосками, а хтось просто тихо помолиться. І це правильно, бо ми маємо пам’ятати про жертовність українського народу. Але чи готові ми – львів’яни мати чисте сумління перед загиблими у часі Голодомору українцями, допоки в українському П’ємонті стоїть монумент армії радянського окупаційного режиму, який влаштував цей геноцид? Бо це не пам’ятник загиблим солдатам Другої світової війни. Це монумент слави збройних сил СССР, який возвеличує "красную армію" з початку 20-х років 20 ст. і до розпаду союзу", – зазначено у зверненні.

"Тут, біля Національної Академії сухопутних військ ім.Гетьмана Петра Сагайдачного має постати меморіал українських воїнів всіх періодів історії України. Майте гідність!" – наголошують автори звернення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал