Садовий прагне посварити депутатів більшості у ЛМР через посаду секретаря ради

Після істерики щодо першого засідання новообраної ради, Андрій Садовий перейшов до інтриг, покликаних внести розкол у коаліції партій, що формують більшість у ЛМР.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" розповів голова фракції "Європейська Солідарність" у ЛМР Петро Адамик.

"Вчора у нас було засідання фракції "Європейська Солідарність", де ми підтвердили намір висувати на посаду секретаря Львівської міської ради Маркіяна Лопачака.

А за цю пропозицію ми подякували Андрію Івановичу, але рішення не змінили. У нас багато достойних людей, які могли б обійняти цю посаду, але, як партія, яка перемогла на виборах, вважаємо, що у владі має бути баланс. Тому ми готові віддати посаду секретаря міськради та голови бюджетної комісії найменшим фракціям: "Свободі" та "Варті". По іншому питання наразі не стоїть", – зазначив Петро Адамик.

Читайте також: Фракції більшості у Львівській міськраді помирилися з мером

Відзначимо, сьогодні, 27 листопада, Андрій Садовий оприлюднив власну позицію щодо претендентів на посаду секретаря ЛМР. Він пропонує її фракції "Європейська Солідарність", хоча добре знає, що у більшості є консолідована позиція з цього приводу.

"Керуюсь логікою, вибором львів‘ян і пропоную найбільшій фракції Львівської міської ради партії "Європейська Солідарність" запропонувати кілька кандидатур, серед своїх депутатів, на посаду секретаря ради. Іншим фракціям варто також підготувати свої пропозиції на випадок, якщо кандидатура від "ЄС" не знайде підтримки у залі", – написав міський голова на своїй фейсбук-сторінці.

Така поведінка з боку Андрія Садового викликала подив з боку депутатів більшості, які розцінюють її, як інтриги мера та спробу посварити представників більшості.

"Міський голова, звісно ж, не задоволений результатами виборів і намагається вплинути на більшість, яка сформована. Такі його дії лише перевіряють нашу монолітність, яку ми навіть не ставимо під сумнів. Ми намагаємось сформувати у владі міста той баланс сил, який міг би створити конфігурацію, що найкраще дала б можливість вирішувати проблеми громади. Бо викликів дуже багато і треба бути готовими до них. Це і зміни, пов’язані з ОТГ, це і коронавірус, і боргові зобов'язання, і обмежений бюджет", – прокоментував Петро Адамик.

Читайте також: Виконком не відбувся, бо викрили аферу Садового, - депутат Львівської міськради

Також депутат відзначив, що Андрій Садовий буде намагатись тягнути з початком нормальної роботи нових органів влади, але, попри все, є обґрунтовані сподівання, що у понеділок буде визначено дату наступного засідання ради та приблизний порядок денний.

Довідково

Секретар міської ради – за статусом, заступник міського голови, який координує роботу депутатського корпусу та обирається з його складу. У випадку припинення повноважень міського голови – секретар виконує функції мера.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.