Рибпатрульні передали понад центнер конфіскованої риби тваринам Луцького зоопарку

На корм тваринам віддали рибу, конфісковану в порушників, та вилучену згідно на водних об’єктах області.

Про це повідомили на сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області, передає "Еспресо.Захід".

27 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля передали 111 кг свіжомороженої риби до Луцького зоопарку. На корм тваринам віддали 54,5 кг риби, конфіскованої в порушників природоохоронного законодавства, та 56,5 кг риби, вилученої згідно з актами безгосподарського майна на водних об’єктах області впродовж другого півріччя 2020 року.

"Вилучені в порушників водні біоресурси зберігають на складі управління. Відповідно до рішень районних судів про конфіскацію водних біоресурсів, комісія приймає рішення щодо безоплатної передачі риби на корм тваринам у вигляді благодійної допомоги. У цьому випадку рибу передають комунальному підприємству Луцький зоопарк», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Волинський рибоохоронний патруль вже не вперше проводить схожу акцію. Так, 13 червня цього року патрульні передали в зоопарк 60 кг риби. В управлінні сподіваються, що ці ініціативи допоможуть працівникам зоопарку полегшити утримання мешканців звіринця.

До слова, за вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства) – накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів.

Порушення згідно з порядком збуту водних біоресурсів, тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.